10582826_925309864164670_6602013388797854816_o

Saariselän ensilumenlatu tullaan tekemään laskettelurinteiltä Kaunispään alarinteen reunaa kulkevaa tykkilatupohjaa latusillan kautta Saariselän keskustaan reittien lähtöpisteelle (Santa’s Hotel Tunturin takana) ja siitä edelleen Laanilaan.
Maksuton latu on kahteen suuntaan hiihdettävä, sekä vapaalla, että perinteisellä hiihtotavalla. Lenkin pituus 10,5 km, ladun profiili sopii kunto ja kilpahiihtäjille.

Ensimmäinen latupätkä Viskitien alikululta – Kuutamoladun risteykseen on käytössä.
Lumetusta jatketaan laskettelukeskuksen suuntaan.

Ensilumenladun toteutuksen kustannuksista vastaa Inarin kunta ja latupohjan lumitykityksen toteuttaa Ski Saariselkä Oy. Ladun toteutuksesta vastaa Saariselän alueen muiden latujen tapaan Saariselän alueen hoito-osuuskunta.

Ensilumenladun valmistuttua Ski Saariselkä Oy aloittaa laskettelurinteiden tykittämisen. Työt etenevät niin ikään luonnonolosuhteiden mukaisesti. Hiihtokeskus avautuu Saariselän talvikauden avajaisiin lauantaina 22.11.2014.
Pahoittelemme jo ennakkoon latujen ja rinteiden lumitykityksestä mahdollisesti aiheutuvaa usvahaittaa näkemälle.
Tiedotamme ensilumen ladun toteutuksen etenemisestä ja ladun avaamisesta sekä laskettelurinteiden lumitykittämisestä tällä kanavalla.