n20ftdyywjuevwqgvbsg

Tällä viikolla vietetään lapsen oikeuksien viikkoa. Yhteisenä kansallisena teemana vuonna 2014 on lasten yhdenvertainen oikeus leikkiin ja harrastamiseen. Suomalainen nettijoogastudio Yoogaia tarjoaa perheille yhteisen joogahetken sunnuntaina 23.11.

Ruuhkavuosien keskellä elävät perheet elävät maailmassa, jossa on liikaa kiirettä, melua ja muita ärsykkeitä. Aistimme ovat jatkuvalla kuormituksella, joka lisää rauhattomuutta ja levottomuutta perheissä. Kehonhallinnan ja motoristen taitojen lisäksi jooga lisää niin lapsen kuin aikuisenkin keskittymiskykyä ja auttaa heitä hallitsemaan stressiä.

”Lasten ja aikuisten yhteinen joogatunti antaa onnistumisen elämyksiä ja näin vahvistaa positiivista vuorovaikutusta. Tunnin aikana teemme motoriikkaa ja keskittymiskykyä kehittäviä hauskoja liikkeitä sekä yksin, että pareittain. Minun parikseni tulee 9-vuotias poikani Alfons.” kertoo vastaava joogaohjaaja Katja Wickström nettijoogastudio Yoogaiasta

Yoogaian ensimmäinen yhteinen joogatunti lapsille ja vanhemmille järjestetään lapsien oikeuksien viikolla sunnuntaina 23. marraskuuta klo 16.00-16.45. Tallenne livetunnista on saatavilla koko seuraavan viikon ajan osoitteesta yoogaia.com.

Viisi hyvää syytä aloittaa jooga jo lapsena:

1. Notkeus ja kehonhallinta

Joogan auttaa lapsia käyttämään lihaksiaan uudella tavalla ja tulemaan paremmin tietoiseksi omasta kehostaan.

2. Kehon vahvistaminen

Usein luullaan, että jooga on pelkkää venyttelyä. Monet liikkeet lisäävät lihasvoimaa erityisesti syvien vatsa- ja selkälihasten alueella. Tämä vaikuttaa erityisesti ryhdin kehittymiseen kasvavilla lapsilla.

3. Tasapaino

Tasapainoliikkeet kehittävät koordinaatiokyvyn lisäksi sinnikkyyttä. Pienen horjahduksen jälkeen lapsi yrittää liikettä uudestaan ja voi kokea onnistumisen elämyksiä.

4. Keskittymiskyky

Jooga kehittää keskittymiskykyä ja tarkkaavaisuutta. Monet ylivilkkaat lapset ovat saaneet tarkkaavaisuuden häiriöihin apua joogasta.

5. Stressin hallinta ja rentoutuminen

Joogan avulla lapsi oppii hengittämään oikein ja rauhoittamaan itsensä hengityksen avulla. Näin stressi vähenee ja keho rentoutuu luonnollisesti.