e058d95f-e4e8-49ec-9b66-0bda6c49e15d-main_image

Kuva Suomen Voimisteluliitto

Stadion-säätiö palkitsi World Gymnaestrada –voimistelutapahtuman vuoden 2015 Olympiastadionin tapahtumana. Gymnaestrada oli osanottajamäärältään suurin koskaan Suomessa järjestetty kansainvälinen tapahtuma.

Ensimmäistä kertaa Suomessa ja Helsingissä heinäkuussa 2015 järjestetty World Gymnaestarada -voimistelufestivaali kokosi Olympiastadionille suurtapahtuman aikana 21 000 voimistelijaa ympäri maailman useampana päivänä. Stadionilla järjestettiin tapahtuman avajaiset, päättäjäiset ja Midnight Sun Special -iltanäytös. Osallistujien lisäksi ohjelmia Olympiastadionilla ihaili runsaslukuinen joukko tapahtumayleisöä.

Stadion-säätiön vuoden 2015 tunnustuspalkinnon vastaanottivat Gymnaestradan järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Kirsti Partanen ja pääsihteeri Maria Laakso.

”Olympiastadion antoi Gymnaestradan suurimmille tapahtumille historiallisen ja arvokkaan näyttämön. Stadionille syntyi myös erityinen ja unohtumaton tunnelma. Yhteistyö Olympiastadionin henkilökunnan kanssa sujui ensiluokkaisesti, totesi Partanen palkitsemistilaisuudessa. 

00c1ae34-1d2f-4465-8621-9765a6bc7f49

Kuva Suomen Voimisteluliitto

Tapahtuma onnistui hyvin. Helsingissä Olympiastadion ja muut Gymnaestradan tapahtumapaikat olivat kävelyetäisyyden päässä ja lähellä keskustaa. Tästä ja tapahtuman yleisestä tunnelmasta sekä organisoimisesta saimme erityiskiitokset osallistujilta ja katsojilta, iloitsi Laakso tapahtuman vaikutuksista.

 Stadion-säätiö on palkinnut vuodesta 1988 lähtien urheilijoita ja tapahtumia. Vuosittain on myönnetty joko apuraha Stadion-kauden parhaalle urheilijalle tai tunnustuspalkinto henkilölle, yhteisölle tai tapahtumalle, joka on aikaansaanut suuria elämyksiä.

Vuonna 2010 apurahan sai pikajuoksija Jonathan Åstrand. Vuonna 2011 Säätiö myönsi tunnustuspalkinnon Talviklassikko-tapahtumalle. Vuonna 2012 palkittiin keihäänheittäjä Ari Mannio ja vuonna 2013 tunnustus jaettiin Suomen Ratsastajainliiton Hevoset Stadikalla -tapahtumalle. Vuonna 2014 apurahan sai EM-kultamitalisti Antti Ruuskanen ja tunnustuksen Warner Music Finland koskien kahta Cheekin loppuunmyytyä konserttia elokuussa 2014.