7575_984154078276701_8095023526619911829_n

Turun keskustassa elokuussa järjestettävä Turku Triathlon Weekend liikuttaa innokkaita treenaajia jälleen huhti-toukokuussa. Alkuvuodesta suuren suosion saavuttaneet harjoitusleirit saavat jatkoa kaikille avoimien harjoitusleirien muodossa 12.4. ja 22.-24.5.

Turku Triathlon Weekendin tarkoituksena ei ole kisata hampaat irvessä, vaan kannustaa tavallisia ihmisiä rankaksikin koetun lajin pariin.

”Uinti, pyöräily ja juoksuhan ovat suomalaisille tuttuja urheilumuotoja. Tapahtuman tarkoituksena on madaltaa kynnystä yhdistää lajit ja kokeilla jotain uutta. Pääpaino on itsensä haastamisessa ja liikkumisen ilossa”, tapahtumasta vastaava Heikki Jaatinen sanoo.

Elokuun tapahtumaan tähtääviä harjoitusleirejä järjestetään eri tasoisille treenaajille. Kuntourheilijoille suunnattu Base Camp järjestetään 12.4. ja edistyneemmille urheilijoille tarkoitettu Training Camp 22.-24.5. Kummallakaan harjoitusleirillä osallistujilta ei edellytetä aikaisempaa triathlon-kokemusta.

Molemmilla leireillä treenataan parhaassa seurassa, sillä seitsenhenkinen valmentajatiimi koostuu alan huipuista. Päävalmentajana toimii Mika Luoto. Tiimiin kuuluvat lisäksi kansainvälinen triathlon-pro Timo Bracht, juoksuvalmentaja Pasi Mattila, uintivalmentaja Antti Kauhanen, pyöräilyvalmentaja Mika Simola, pro-triathlonisti Darby Thomas sekä mielen ja kehon valmentaja Hanna Kiviharju.

Haasta itsesi huippuseurassa

Turku Triathlon Weekendissä kisataan kahdella matkalla, sprintissä ja puolimatkalla. Täysimittaista matkaa ei ensimmäisenä kisavuonna järjestetä. Kisareitti kulkee Turun keskustassa ja sen ympäristössä, uintiosuus suoritetaan Aurajoessa.

Myös valmennustiimin nimekkäin triathlonisti, maailman parhaisiin lukeutuva Timo Bracht, on ilmoittautunut mukaan puolimatkalle. Kisaajille on siis luvassa varsin kovatasoista kiritystä, sillä Bracht on kaksinkertaisen Euroopan Ironman-mestari ja suorittanut triathlonin täysmatkan alle kahdeksan tunnin.

”Tärkeintä on itsensä haastaminen, mutta uskon sen olevan antoisampaa näin nimekkäässä seurassa. Toivomme, että Bracht esimerkillään kannustaa uusia tulokkaita lajin pariin”, Jaatinen toteaa.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: www.turkutriathlonweekend.fi

#TTW #TTW2015 #TRIATHLON #TURKU