227af0f6-bf60-4663-870e-137b9d12477b-main_image

Golf-messuilla on lukuisia eri lyöntipaikkoja. Kuva: Messukeskus

GoExpo tuo Messukeskukseen 6.-8.3. kymmenien eri liikuntamuotojen kattauksen. Eri lajien kokeilupisteissä kaiken ikäiset liikunnan ystävät pääsevät ammattilaisten ohjauksessa uusien lajien maailmaan. Samalla voi päivittää tietojaan treenaamisesta ja välineuutuuksista. Messuilla nähdään myös juoksucrossin epäviralliset SM-kisat, crossfit-kutsukilpailu Suomi-Ruotsi-maaottelun hengessä sekä Kansainvälinen Fitness Helsinki -kilpailu, johon osallistuu yli 100 urheilijaa useista eri maista.

GoExpo koostuu yhteensä seitsemästä tapahtumasta. Perjantaina 6.3. avautuvat Fillari, Kunto, Golf, Ball Sports, Outdoor sekä Kuva & Kamera. Helsinki Horse Fair täydentää kattauksen lauantaista lähtien.

Uutta puhtia juoksuun ja pyöräilyyn

Juoksun harrastajille GoExpo on treeniparatiisi. Oman juoksukuntonsa voi testata 400 metrin pyrähdyksellä juoksumatolla ja treenivinkit voi poimia Helsinki City Runin ja runSport-alueen ohjelmista. Lisäksi luvassa on juoksijoiden haastatteluja ja monipuoliset ostosmahdollisuudet. Viikonlopun kruunaa lauantaina käytävät juoksucrossin epäviralliset SM-kisat.

Fillari-messut esittelee niin peruspyöriä kuin erikoisempiakin malleja. Missään muualla ei vertailu eri merkkien välillä ole näin helppoa, sillä messuilla ovat mukana kaikki Suomessa myytävät yleisimmät fillarimerkit. Ammattilaiset neuvovat pyörän valinnassa kädestä pitäen ja lisäksi pyörien ajo-ominaisuuksia voi kokeilla testiradalla.

Messuilla on myös kaksi kumpuilevaa fillarirataa, joissa pääsee kokemaan maastoajon haasteellisuutta. Kokonaan puinen, moduulirakenteinen Pump Trak -rata soveltuu myös skeittaukseen, skuuttaukseen ja rullaluisteluun. Messujen komeimmat hyppyrit puolestaan löytyvät pyöräkrossiparkin BMX Racing -radan hiekkaosuuksilta. Testailun lisäksi radalla voi seurata vauhdikkaita näytöskisoja.

Luonnossa liikkujille esitellään niin uusimpia retkeilyvarusteita kuin kalastustarvikkeitakin. Melontakoulussa aiheina ovat kuntomelonta, retkimelonta ja kanoottipoolo. Kalastuksen harrastajille tarjoillaan monipuolisesti oppia sekä viehe- että perhokalastuksen.

Kymmeniä palloilulajeja

Golfmessut on täynnä testailupisteitä. Mailojen testauksen lisäksi hiotaan lyöntitekniikkaa, kisataan tarkkuudessa ja yritetään Suomen pisintä puttia. Golfmatkailu ulkomaille on kattavasti esillä, mukana on yhteensä 40 yritystä 17 eri maasta.

Erikokoiset pallot saavat kyytiä Ball Sports Expossa. Lajitarjonta ulottuu maahockeystä baseballiin ja tenniksestä krikettiin, yhteensä mukana on yli kymmenen lajiliittoa opastamassa lajien perusteita. Messuohjelmaan kuuluvat myös erilaiset tarkkuusheitto ja -lyöntipisteet sekä kisailut.

Valokuvaus kameroista näyttelyihin

Kuva&Kamera-messujen ohjelmissa on esillä koko kuvauksen kaari: kuvien suunnittelu, valo- ja videokuvaaminen sekä kuvankäsittely ja julkaisu. Tietoiskuissa näkemyksistään kertovat niin henkilö- kuin luontokuvaajatkin. Tapahtuman täydentää kuusi valokuvanäyttelyä, joiden aiheet vaihtelevat urheilusta luontokuvaukseen ja muotokuviin.

Hevosharrastajan unelmatapahtuma

Lauantaina ja sunnuntaina hemmotellaan eläinten ystäviä, kun Messuhalleihin saapuu yli sata ponia ja hevosta. Helsinki Horse Fair -messuilla on esillä yli 20 eri rotua.

Horse Fair Areenan täyttävät vauhdikkaat kilpailut. Kansainvälisen tason estekilpailussa kisataan 130 cm ja 140 cm korkeissa esteissä. Messuilla valokeilaan pääsevät myös vähän harvemmin esillä olevat lajit: valjakkoajo, vikellys ja lännenratsastus. Hevosharrastajille on runsaasti myös muuta ohjelmaa esimerkiksi psyykkisestä valmentautumisesta ja hevosen käsittelystä.

GoExpo järjestetään 6.-8.3. Messukeskuksessa Helsingissä. Mukana on seitsemän liikunnan, ulkoilun ja vapaa-ajan tapahtumaa: Fillari, Kunto, Golf, Outdoor, Ball Sports ja Kuva&Kamera sekä viikonloppuna 7.-8.3. järjestettävä Helsinki Horse Fair.

Avoinna yleisölle pe 12-19, la 10-18 ja su 10-17. Yleisö pääsee kaikkiin tapahtumiin samalla lipulla.

Liput verkkokaupasta ennen tapahtumaa:
Aikuiset 15 €/hlö
Lapset (7-15 v.), eläkeläiset, varusmiehet, opiskelijat 9 €/hlö
Perhelippu (max. 2 aikuista ja alle 16 v. lapset) 36 €
Ryhmälippu (väh. 10 hlöä) 9 €/hlö

Liput ovelta
Aikuiset 18 €/hlö
Lapset (7-15 v.), eläkeläiset, varusmiehet, opiskelijat 11 €/hlö
Perhelippu (max. 2 aikuista ja alle 16 v. lapset) 39 €
Ryhmälippu (väh. 10 hlöä) 11 €/hlö