ek6yjqyzdwitehhhszbk

Marraskuussa joogataan tyttöihin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan. Plan International Suomen kanssa yhteistyötä tekevä Yoogaia tarjoaa yhden viikonlopun aikana ilmaisen osallistumisen kaikille joogatunneille ja lahjoittaa rahaa Planin työhön tyttöjen turvallisen koulutuksen edistämiseksi.

Nettijoogastudio Yoogaia jatkaa yhteistyötä Plan International Suomen kanssa ja kampanjoi tyttöihin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan. Väkivalta on valtava ongelma etenkin maailman köyhimmissä maissa, joissa se liian usein estää tyttöjen koulunkäynnin. Joka päivä jopa 337 000 tyttöä kohtaa väkivaltaa koulussa tai koulumatkalla.

Yoogaia järjestää 20.–22.11. Lasten oikeuksien päivän kunniaksi Open house -viikonlopun, jonka aikana Yoogaian kaikille tunneille voi osallistua ilmaiseksi. Yoogaia lahjoittaa Planille euron jokaista tunnille osallistujaa kohden.

– Väkivallattomuus ja rauhallisuus ovat tärkeitä tekijöitä joogassa, joten kouluväkivallan vastaisen työn tukeminen tuntuu luontevalta. Haluamme tarjota hyvinvointia kaikille, ja Planin työ tuo hyvinvointia sinne, missä sitä eniten tarvitaan, sanoo Yoogaian toimitusjohtaja Mikko Petäjä.

– Toivottavasti mahdollisimman moni joogasta kiinnostunut osallistuu tunneille auttaakseen kehitysmaiden tyttöjä ja pääsee samalla hoitamaan omaa hyvinvointiaan.

Plan on tuonut tänä syksynä esiin tyttöihin kohdistuvaa kouluväkivaltaa Minun lakini -kampanjalla, jonka tavoitteena on auttaa väkivallasta kärsiviä tyttöjä, ehkäistä väkivaltaa kouluissa ja koulumatkalla sekä tuoda usein vaiettu asia julkisuuteen.

– Tytöt tarvitsevat turvallisen ympäristön, jossa he voivat rauhassa elää ja käydä koulua. Mitä enemmän asiasta puhutaan, sitä voimakkaamman viestin lähetämme maailman päättäjille, toteaa yritysyhteistyön asiakasvastaava Donata Pennanen Plan International Suomesta.

Lapset mukaan joogamatolle

Open house -viikonloppuna Yoogaiassa on normaalin tuntitarjonnan lisäksi runsaasti erikoisohjelmaa. Sunnuntaina otetaan perheen pienimmät mukaan joogamatolle “Muksujooga”-tunnille.

– Mikseivät lapsetkin pääsisi tutustumaan joogaan, kun kerran kampanjoidaan lasten oikeuksien puolesta. Jooga on omiaan parantamaan lasten motoriikkaa ja keskittymiskykyä hauskalla tavalla, ja se antaa onnistumisen fiiliksiä ja positiivista mieltä, Mikko Petäjä sanoo.

Yoogaian Open house -viikonloppua vietetään 20–-22.11. osoitteessa yoogaia.com. Luvassa on paljon erilaisia joogatunteja läpi koko viikonlopun. Tule mukaan lapsesi kanssa mukaan “muksujoogaan” sunnuntaina 22.11. Osallistuminen tunneille on maksutonta, ja Yoogaia lahjoittaa Planille euron jokaisesta osallistujasta.

Lisätietoa Planin työstä:
www.plan.fi

www.minunlakini.fi