sl-logo_vaaka_rgb_150dpi

Talviuintikausi käynnistyy viikonloppuna. Suomen Latu järjestää 27 paikkakunnalla kaikille avoimia talviuintitapahtumia.

Talviuintikauden avajaiset käynnistävät virallisesti lajin harrastuskauden. Avajaistapahtumissa kokeneet talviuimarit opastavat aloittelijoita ja lajista kiinnostuneita hyisen veden saloihin ja talviuinnin harrastusmahdollisuuksiin. Rohkeimmat osallistujat pääsevät pulahtamaan kylmään veteen konkareiden kanssa.

Tapahtumat ovat koko perheelle suunnattuja. Myös lapset voivat huoletta tutustua lajiin aikuisten valvonnassa. Uimareita pyydetään varustautumaan pyyhkeellä, sukilla tai jalkineilla ja uima-asulla. Lähimmän tapahtuman löytää Suomen Ladun tapahtumakalenterista.

Talviuinti on virkistävä laji, joka tarjoaa sekä turvallista extremeä että rentouttavaa mindfulnessia. ”Säännöllinen pulahdus kylmään veteen tuo energiaa elämään, parantaa unenlaatua ja auttaa kipuihin. Se pitää myös flunssat kurissa sekä vähentää stressiä”, kuvailee talviuinnin lajivastaava Hanna Okkonen Suomen Ladusta.

Suomen Latu koordinoi lajin kehittämistä Suomessa. Rekisteröityjä talviuintipaikkoja on 266 kappaletta. Tietoa tapahtumista, ajankohtaisia talviuintiasioita ja vinkkejä uintiin löytää kätevästi myös Facebookista:www.facebook.com/talviuinti

Talviuintikauden avajaiset ovat osa Suomen Ladun Yhdessä-teemapäiviä.  Yhteistyökumppaneina tapahtumissa ovat Iskelmä-Radio ja ET-lehti.

Lisätiedot:

www.suomenlatu.fi/talviuinti
www.suomenlatu.fi/yhdessa
www.facebook.com/talviuinti
www.liikuntapaikat.fi