d838627a-dbb4-4bb8-9b14-778dfacee4cc-main_image

I love me -messut on treenaajan paratiisi, jossa voi kokeilla syksyn uusia ryhmäliikuntalajeja. Kuva: Messukeskus

Lokakuinen messutapahtuma I love me on samaan aikaan hemmottelukeidas, jumppasali ja pulppuileva virikelähde parempaan henkiseen hyvinvointiin. Ohjelmissa muutoksesta puhutaan voimavarana ja hyvä uni nostetaan keskiöön. Lisäksi luvassa on innostavia vinkkejä parisuhteesta, avoimuudesta, seksuaalisuudesta ja rakkaudesta. I love me järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 16.-18.10.

Itsetuntemus ja läsnäolo ovat tämän päivän megatrendejä. Veeti Kallio lähestyy aihetta sen kääntöpuolelta: mitä on itsekkyys ja voiko se olla hyväksytty voimavara. Läsnäolon merkitystä korostavat myös seksuaaliluennoitsijat, jotka ammentavat toisaalta kiinalaisesta perinteestä ja toisaalta kommunikaation tärkeydestä parisuhteessa. Asiantuntijoina ovat shiatsu- ja taojooga-kouluttaja Jukka-Pekka Lilja, taolaisen kulttuurin tuntija Teemu Suuntamaa sekä puhuja, kirjailija, laulaja ja lauluntekijä Mitra Vasara.

Työelämässä arvostetaan luovuutta, uusia ideoita ja muuntautumiskykyä. Sami Saikkonen tunnetaan innostujana ja innostajana, joka välittää omat kokemuksensa myös muille taiteellisen työnsä kautta. Saikkonen pohtii omassa luennossaan, milloin luovuus työelämässä on hyvää ja milloin pahaa. Luvassa on myös käytännön tehtäviä.

Kirsi Salo jos joku tietää, mitä elämänmuutos vaatii ja millaisia yllättäviäkin käänteitä muutos voi tuoda tullessaan. Muutos on usein myös pelottava, ja siihen liittyy paljon tunteita ja kysymyksiä. Salo kertoo luennollaan, miten elämänmuutoksen voi toteuttaa käytännössä niin, että se ei tunnu liian pelottavalta vaan helpottavalta ja hauskaltakin.

Kirsi Salo vetää messuilla myös työpajaa, jossa tutustutaan omaan itseen ja tarkastellaan, millaisena näyttäydymme muille ihmisille. Salo opettaa lähestymään muita ilman suojamuureja, avoimena ja herkkänä. Työpajassa käytetään metodeina tantrisilta hyvinvointitunneilta tuttuja mielikuva- ja kohtaamisharjoituksia.

71ed58cc-1d37-489c-b025-ddb8244c0408

 

I love me ja Jooga Festivals tuovat Messukeskukseen yli sata ohjattua tuntia pehmeitä lajeja. Kuva: Messukeskus.

Unesta potkua päivään

Moni aikuinen kärsii uniongelmista. Unitutkija, professori Markku Partinen Helsingin Uniklinikalta kertoo messuilla, millainen on aikuisten unikoulu, ja mitä uutta unettomuuden hoitoon on kehitetty.

Toimintaterapeutti Kaija Lamberg pohtii luennollaan nukkumisen ergonomiaa ja sen vaikutuksia muuhun hyvinvointiin. Mitä unen aikana tapahtuu, ja miten unen laatuun voi vaikuttaa patjan ja erilaisten tyynyjen valinalla sekä unihygienialla.

Parisuhde paremmaksi, sinkkuarki sähäkäksi

Väestöliiton parisuhdekeskuksen johtaja Heli Vaaranen kertoo, millainen laajeneva ilmiö sinkkuilu eli pitkä yksinasuminen on, millaisia unelmia sinkuilla tänä päivänä on sekä millaisia deittailijoita ja sosiaalisen median käyttäjiä sinkut ovat. Lisäksi puhutaan sinkun sunnuntaibluesista ja keinoista, joilla viikonloppumasennusta voi välttää. Luvassa on myös Väestöliiton Parisuhdekeskuksen pikaflirttikoulu sinkuille.

Psykoterapeutti, seksuaaliterapeutti ja työnohjaaja Maaret Kallio puolestaan vie kuulijan rakkauden äärelle. Kallio avaa rakkautta kokonaisvaltaisena kohtaamisena, myötäkarvaan elämisenä ja inhimillisenä elämänasenteena. Kaikki lähtee lopulta itsetuntemuksesta – millaista on viisas vaativuus itsensä kohtaamisessa.

Hikitreeniä ja venyttelyä

I love me muuttaa Messukeskuksen myös treenikeitaaksi. Jooga Festivals tarjoaa kävijöille mahdollisuuden kokeilla kymmeniä erilaisia hitaita lajeja yli sadalla ohjatulla tunnilla messujen aikana. Katutreenissä ja kamppailulaji savatessa puolestaan tiristetään hikeä pintaan. Suomen Street Workout rakentaa messuhalliin kehonpainoharjoittelualueen, jossa voi tutustua uudenlaisiin lähiliikunnan mahdollisuuksiin. Vastaavat treenipaikat kaupunkien puistoalueilla mahdollistavat kuntien asukkaille ilmaisen ja kellonajasta riippumattoman tavan ylläpitää ja kehittää omaa lihaskuntoa.

Tarjolla on myös työhyvinvointijumppaa ja putkirullausta sekä monenlaisia syksyn ryhmäliikuntauutuuksia.

I love me -tapahtumakokonaisuuden teemoja ovat hyvä olo ja itsestä huolehtiminen. Siihen kuuluvat Terveysmessut, Kauneusmessut, Muotimessut, Koru & Kello ja Luonnollisesti-tapahtuma. Messut järjestetään 16.-18.10.2015.

Linkit

Tapahtuman nettisivut

Tapahtuma facebookissa